Activiteiten

Lecture on Internally Displaced Persons (IDP)

Refugees are dominating the news & the politics in Europe. Some politicians have advocated the idea of reception in the region. What is reception in the region? What is its status within international law? And what are the complications of the refugees involved? This topic will be dealt with by prof. dr. Flora Goudappel, Dean of the School of Law of the University of Curacao.

Furthermore the issue of Internally Displaced Persons (IDPs) will be discussed. Who are these persons and what is their position within international law. This topic will be dealt with by mr. Ali Agayev, immigration lawyer at the Sarikas & Agayev Law Firm in Rotterdam.

Visit to CMA CGM

On the 31st of January 2018 ELSA Rotterdam will visit CMA CGM. They are a French container transportation and shipping company and have their Dutch headquarters located in Rhoon. They use over 200 shipping routes between 420 ports in 150 different countries, making CMA CGM one of the leading shipping groups worldwide! With Rotterdam as the main gateway to Europe, the company has everything to offer to members who are interested in pursuing a career in Maritime Law. For more information visit the Facebook site of ELSA Rotterdam!

Constitutieborrel

Op 27 oktober 2016 vond de jaarlijkse Constitutieborrel plaats in Café de Smitse. Tijdens deze borrel kan iedereen die betrokken is bij ELSA of mogelijk lid zou willen worden langs komen om elkaar beter te leren. ELSA bestuurs- en commissieleden uit Tilburg, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht kregen zo de kans ook om het nieuwe bestuur van ELSA Rotterdam te ontmoeten. 

Speeddate Greenberg Taurig

Op 3 november 2016 vond er een Speeddate plaats met onze Main Partner Greenberg Traurig. Tijdens deze Speeddate kreeg je de kans om kennis te maken met zowel alle niveaus binnen het kantoor als met alle gerechtsgebieden waarin Greenberg Traurig in gespecialiseerd is.

Legal Experience bij PWC

Op 4 november hebben we tijdens de Legal Expierence bij PwC een kijkje mogen nemen bij een van de 'Big Four' kantoren. Hier hebben we een uitgebreid welkomswoord en lunch gehad waarna we in een samengesteld team aan de slag zijn gegaan met een multidisciplinaire juridische casus aan de slag zijn gegaan. Na afloop was er een gezellige borrel en is de avond afgesloten met een prijsuitreiking.

ELSA National Day bij DLA Piper

Op 30 november werd de ELSA Day op nationaal niveau gehouden in samenwerking met DLA Piper. Er vonden verscheidene lezingen plaats op het gebied van migratiere gevolgd door een vragensessie met een panel. Ook hebben de studenten een presentatie ter attentie van statelessness gekregen, waarna zij in de huid kropen van verschillende staten om zo de totstandkoming van een verdrag na te bootsen.

E-assessment training Careerstarter

De E-assessment training van Careerstarter vond plaats op 12 Januari. In deze training werd er een algemene toelichting gegeven op de werking van E-assessments. Het onderdeel logisch redeneren werd hier uitvoerig besproken. Ook werd er met oefenvragen gewerkt.

IDP Lezing

Op 23 februari 2017 hebben wij een lezing georganiseerd over Internally Displaced Persons. Deze lezing werd gegeven door Ali Agayev, advocaat bij Frouws advocaten. Het doel van de lezing was om meer bekendheid te creëren voor het probleem van Internally Displaced Persons. Internally Displaced Persons zijn mensen die vluchten binnen het eigen land.

Brusselreis: bezoek aan het Europees Parlement en de Europese Commissie

Op 28 februari 2017 zijn wij naar Brussel geweest. Op deze dag hebben wij de Europese Commissie en het Europese Parlement bezocht. Wij hebben deze dag afgesloten met een diner voor alle deelnemers.

Sollicitatietraining bij  Simmons & Simmons

Op 8 maart 2017 zijn wij naar Simmons & Simmons geweest. Hier hebben wij een sollicitatietraining gehad waarbij wij alle do’s en dont's van het solliciteren hebben geleerd.

Jaarlijkse Studiereis naar Toronto 

Van 12 tot 20 maart 2017 zijn wij op studiereis naar Toronto geweest. Tijdens deze studiereis werden er elke dag educatieve uitstapjes georganiseerd bestaande uit onder andere het bezoeken van plaatselijke kantoren en organisaties zoals onder andere Ernst & Young Toronto, The Ontaria Bar Association, The Toronto Court en een bezoek aan de Nederlandse ambassade. Op deze manier kregen de deelnemers een kijk op de juridische en academische wereld van Canada. Behalve het educatieve was er natuurlijk ook ruim de plek om de culturele kanten van Toronto te kunnen bezichtigen!

Masterclass Mediation

Op 12 april en 19 april 2017 organiseerde ELSA Rotterdam  een 2-delige Masterclass Mediation. 

Dagdeel 1 ging over de theorie van mediation (o.a. rechtsgeschiedenis, recente rechtsontwikkelingen, etc.) en was gegeven door de Patroness van ELSA professor dr. Emese von Bóné werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Dagdeel 2 was de interactieve workshop. Dit ging over de praktijk van mediation (o.a. rollenspellen door deelnemers, etc.), gegeven door de directeur tevens eigenaar van The Lime Tree Mediation & Training. Steve is daarnaast ook de oprichter van het Nederlands Mediation Instituut.

Na afloop kregen de deelnemers een certificaat voor hun participatie aan de masterclass.

Workshop ''De perfecte student-stagair' bij Ploum Lodder Princen

Op 13 april 2017 bracht ELSA Rotterdam een bezoek aan het kantoor Ploum Lodder Princen voor de workshop ‘de perfecte student-stagiair’. Hier kreeg je tips & tricks krijgen voor het lopen van de perfecte student-stage. Daarnaast was er de mogelijkheid om je vragen te stellen aan de medewerkers van Ploum. 

 

AGENDA:

4 June 2018:

IP/ICT Law by Daniël Sterenborg

24 May 2018:

Bezoek aan Beer advocaten

7 May 2018:

Linkedin Workshop

25 April 2018:

Workshop Stress-and Life management 

24 April 2018:

Bavaria event: trip to the La Trappe brewery and a presentation by the inhouse lawyer

18-21 April 2018:

Trip to Barcelona

22 March 2018:

Bestuursinteresseborrel

14 March 2018:

Uitzending bijwonen van DWDD en Pauw 

1 March 2018:

Lecture on Internally Displaced Persons (IDP)

7 February 2018:

Bezoek aan de Raad van State

31 January 2018:

Visit CMA CGM

18 January 2018:

Bezoek aan de Rechtbank Rotterdam 

6 December 2017:

ELSA Rotterdam borrel

20 November 2017:

ELSA day - Trip to the International Criminal Court (ICC)

19 October 2017:

College voor de Rechten van de Mens (CRM): een klacht over leeftijd 

4 October 2017:

Constitutieborrel ELSA Rotterdam

7 July 2017:

Dubbele Inhousedag bij de Ministerie van Financiën en Belastingdienst 

14 June 2017:

Trip to the International Criminal Court (ICC)

19 April 2017:

Masterclass Mediation deel 2

13 April 2017:

Workshop De perfecte Student-Stagair bij Ploum Lodder Princen